Dakwerken Rotterdam

Belangrijke informatie over Dakwerken Rotterdam en het Corona-virus

Het coronavirus is eind februari 2020 ook definitief vastgesteld in Nederland. Sindsdien volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Vrijwel dagelijks komt de overheid met nieuwe adviezen en richtlijnen in het kader van het coronavirus. Hoe moet een dakbedekkingsbedrijf omgaan met de gevolgen van het coronavirus?

In dit bericht geven wij antwoord op de veelgestelde vragen. 

Ja! Ook tijdens het coronavirus kunt u ons inschakelen voor een een reparatie of renovatie aan uw dak. U kunt ons bereiken op 0853002050 voor het maken van een vrijblijvend dakinspectie of vraag een offerte aan via ons offerteformulier. 

Ja! Als u ons belt en doorgeeft wat uw spoedgeval is, dan zorgen wij ervoor dat er binnen een uur iemand bij u op de stoep staat.

Ja, onze dakdekkers houden tenminste 1,5 meter afstand om fysiek contact te vermijden. Heeft u last van symptomen die overeenkomen met die van het coronavirus, kunt u ons dat dan wel van te voren laten weten. 

De kans op besmetting via onze materialen, zoals dakpannen of isolatiemateriaal is heel klein. We raden u uiteraard aan regelmatig uw handen te wassen.

Op zondag 15 maart 2020 heeft de Rijksoverheid besloten dat enkele sectoren de deuren moeten sluiten van 16 maart tot en met maandag 6 april 2020. De bouwsector, waaronder onze branche, zit daar niet bij. In principe kunnen dakbedekkingsbedrijven – voor zover mogelijk – de werkzaamheden voortzetten. Let op: de situatie kan per dag worden bijgesteld. Check dagelijks de ontwikkelingen via de media en via www.rijksoverheid.nl/corona

De opdrachtgever dient er voor te zorgen dat de ondernemer het werk in schone, veilige en gezonde omstandigheden kan uitvoeren.

Koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking.

Vooralsnog blijven onze dakdekkers, daar waar mogelijk, werkzaamheden verrichten op de daken. Wel zullen ook zij een aantal voorzorgsmaatregelen nemen omwille van hun eigen, maar ook van uw veiligheid. Wij vragen uw medewerking hierin. 
Er is onder ander geadviseerd om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Wij hebben besloten hierin mee te gaan. Dat betekent dat onze bezetting op kantoor minimaal is. Hierdoor kan het langer duren voordat de telefoon opgenomen wordt. Wij vragen uw begrip hiervoor.
 
Vooralsnog blijven onze dakdekkers, daar waar mogelijk, werkzaamheden verrichten op de daken. Wel zullen ook zij een aantal voorzorgsmaatregelen nemen omwille van hun eigen, maar ook van uw veiligheid. Wij vragen uw medewerking hierin.

Uw gezondheid en die van onze dakdekkers zijn het allerbelangrijkst. Wij houden ons daarom aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de regering. Zo houden onze  dakdekkers afstand tijdens de afspraak om fysiek contact te vermijden.  

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar

Tijdens onze werkzaamheden als dakdekker kunnen we u helaas geen hand geven en dit betekent ook dat wij 1,5 meter afstand van u houdt.