Dakwerken Rotterdam

DAKREINIGING

Dak en gevelreiniging​

Bij de Dakwerken Rotterdam  kunt u uw dakpannen zeer goedkoop laten reinigen. De ervaring leert dat wij lagere prijzen vragen dan onze concurrentie. Dat is niet omdat wij stunten met prijzen maar simpelweg omdat wij geloven in eerlijke prijzen.

Daarnaast is het raadzaam om bijvoorbeeld uw dakpannen te laten reinigen samen met u buren. Hoe groter het oppervlak namelijk is dat wij moeten reinigen des te lager de prijs wordt voor deze klus.

Soorten vuil

Het dak is natuurlijk bloot gesteld aan verschillende vervuilende invloeden. Denk bijvoorbeeld aan roetdeeltjes die auto’s uitstoten, mos, atmosferische vervuiling, algen, korstmos en tal van andere soorten vuil.

Al deze vuilsoorten zijn goed te reinigen mits de goede techniek gekozen wordt. Elk soort dakpan met een bepaald soort vuil moet op een bepaalde manier gereinigd worden voor het beste resultaat.

 

Wij maken alle soorten dakpannen schoon​

Er zijn tal van soorten dakpannen die daken kunnen bedekken. Al deze dakpannen kunnen uiteraard gereinigd worden, of het nu oude dakpannen of nieuw dakpannen zijn. De verschillende soorten dakpannen hebben wel allen hun eigen reinigingsmethode waaraan ze onderhevig zijn. Welke soorten: dakpannen, leipannen, golfplaten en dak shingles.

Dakpannen schoonmaken, hoe doet u dat? 

Allereerst behandelt u de dakpannen systematisch met een schimmelwerend product. Er zijn verschillende “anti-mos” producten op de markt die het losmaken van mossen en algen van de dakpannen een stuk makkelijker maken. U kunt het product aanbrengen met bijvoorbeeld een borstel.

Twee manieren van reinigen

Daarna komt het dakpannen reinigen zelf aan de beurt, hiervoor kunt u een tuinslag en borstel gebruiken of een hogedrukreiniger. Let wel op: Niet alle dakpannen zijn geschikt om met een hogedrukreiniger behandeld te worden.

Hoge druk

Dakpannen reinigen met een hoge druk spuit is de meest gebruikte oplossing voor het schoonmaken van dakpannen. Het is echter niet geschikt voor alle soorten dakpannen omdat het schade kan opleveren.

Chemisch schoonmaken

Er wordt een chemisch reinigingsmiddel op de dakpannen aangebracht. Na een periode intrekken wordt dit middel samen met het vuil van het dak afgespoeld.

Dakpannen schoonmaken en impregneren

Naast het dakpannen schoon laten maken kunnen wij ze ook voor u impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd). Dat betekent dat de dakpannen worden behandeld met een vochtwerend product.

Uw dakpannen worden hiermee water- en vuil afstotend gemaakt, zij kunnen zo dus langer in uitstekende conditie blijven. Water trekt dan niet langer in de dakpan, maar tegelijkertijd kan het dak wel gewoon blijven ademen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het coaten van dakpannen in plaats van impregneren. Dit geeft een nog betere bescherming

Reinigen en coaten

In plaats van het impregneren valt de keuze ook vaak op coaten. Bij het coaten wordt er een extra coatinglaag op de dakpannen aangebracht. Deze laag is een beschermende laag waar vuil zich slecht aan kan hechten. De dakpannen blijven dus langer schoon met een coatinglaag.

Wat kost dakreiniging?

Er bestaan veel verschillende soorten daken, en al deze daken hebben een verschillende behandeling nodig om tot een goede reiniging over te gaan. Hierdoor kunnen de kosten nog wel eens verschillen. Als u een rieten dak heeft zal deze veel voorzichtiger behandelt moeten worden dan een dak met betonnen dakpannen.

De gemiddelde prijs voor het het laten verwijderen van mos op uw dak kost tussen de 5 en 8 euro per m2. Het chemisch laten reinigen van je gevel of dak gaat vaak in combinatie met een coating of het impregneren van de dakpannen. Wilt u een definitieve prijs weten, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.