Dakwerken Rotterdam

DAKKAPELLEN

Wij bouwen ieder type dakkapel en dakopbouw

Je kunt verschillende redenen hebben om een dakkapel te laten plaatsten. Als je meer lichtinval in de ruimte wilt hebben of je wilt dat de vloeroppervlakte in de ruimte groter wordt is het plaatsten van een dakkapel een goed idee. Ook is de ventilatie die de ruimte krijgt één van de grote voordelen van een dakkapel. Als je een dakkapel laat plaatsten voegt dit vaak ook waarde toe aan je huis. Hieronder treft u voorbeelden aan van dakkapellen die wij kunnen plaatsen.

Een standaard dakkapel 

De standaard dakkapel is de meest gekozen en goedkoopste variant. Vaak heeft u geen vergunning nodig om dit model te plaatsen. Standaard dakkapellen zijn recht toe recht aan, voorzien van rechte vormen en een plat dak. Bovendien kan deze dakkapel van diverse opties voorzien worden. Denk hierbij aan rolluiken, screens, horren en draai-kiepramen. Standaard is dit model verkrijgbaar in een breedte van 1,5 tot 10 meter.

Een dubbele dakkapel

Voldoet één dakkapel niet aan uw behoefte om meer ruimte en licht te creëren? Dan is een dubbele dakkapel wellicht iets voor u. Dit  zijn twee standaard dakkapellen die naast elkaar, boven of tegenover elkaar zijn geplaatst. Dit zorgt ervoor dat één of twee verdiepingen gelijktijdig een stuk ruimer en lichter worden. Ook deze dakkapellen kunnen vanwege hun standaard vormen vaak vergunningsvrij geplaatst worden.

Nokverhogende dakkapel

De naam van deze dakkapel zegt het eigenlijk al. Bij een nokverhogende dakkapel wordt de nok aan twee kanten verhoogd. Hierdoor maakt u van bijvoorbeeld een zolder met een flauw dak een volwaardige kamer. Bij een nokverhogende dakkapel dient u wel rekening te houden met de noodzaak van een vergunning.

Nokverlegde dakkapel

Een nokverlegde dakkapel lijkt veel op een nokverhogende dakkapel. Er zijn echter twee belangrijke verschillen. De dakkapel verhoogt de nok slechts aan één kant van het dakvlak. Bovendien is deze dakkapel goedkoper dan een nokverhogende dakkapel. Omdat ook bij dit type de nok wordt verhoogd heeft heeft u een vergunning nodig.

Dakkapel met deur

De dakkapel met deur is één van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van dakkapellen. Deze dakkapel is voorzien van een deur en ramen. Vaak geeft de deur toegang tot een dakterras, maar het is ook mogelijk om de dakkapel te voorzien van een Frans balkon. Hiermee creëert u op een eenvoudige manier een fijne buitenplek.

Dakkapel met balkon

Heeft u geen buiten, maar wel een schuin dak? Dan is een dakkapel met balkon iets voor u. Zoals de naam doet vermoeden is deze dakkapel voorzien van een balkon zodat u lekker op uw eigen terras kunt zitten. Een deel van de dakkapel steekt vaak uit terwijl het andere deel in het dak verwerkt is. Houd bij dit type dakkapel rekening met de noodzaak voor een vergunning.

Materialen

Er zijn verschillende soorten dakkapellen en verschillende soorten materialen. Welk materiaal u kiest hangt af van uw wensen. Heeft u veel of weinig geld te besteden? En hoeveel werk wilt u hebben aan het onderhoud? Allemaal vragen waar u rekening mee dient te houden. U kiest tussen de volgende drie materialen: hout, kunststof en polyester.

Houten dakkapellen
Houten dakkapellen zorgen voor sfeer, geven uw woning karakter en zorgen voor een authentieke uitstraling. Daarbij is dit model ideaal voor maatwerk en is het eenvoudig te repareren als het kapot gaat.

Kunststof dakkapel
Wanneer u een onderhoudsvrije dakkapel zoekt, is een kunststof dakkapel de juiste keuze voor u. Dit type heeft een uiterst goede geluids- en warmte isolatie, heeft een lange levensduur en de kleur is daarentegen ook nog eens weerbestendig.

Dakkapel van polyester
Net als kunststof dakkapellen is een variant van polyester ook onderhoudsvrij. Het verschil is dat deze dakkapel uit één stuk gemaakt wordt en dus naadloos is. Polyester is een sterk materiaal, isoleert goed en is erg duurzaam. Daarbij kan het binnen één dag geplaatst worden.

 

Bouwwijze

Een dakkapel laten plaatsen kan op twee manieren: als prefab of traditioneel gebouwd. Prefab wordt kant en klaar afgeleverd, heeft standaardafmetingen en kan binnen 1 dag geplaatst worden. Daarnaast is de kwaliteit uitstekend en is ’t vaak goedkoper dan een die op maat gemaakt wordt. Echter past een prefab niet op ieder dak. Een traditioneel gebouwde kapel wordt daarentegen speciaal op maat gemaakt voor uw dak. Dit zorgt ervoor dat het op ieder dak past. Ook bepaalt u zelf hoe de kapel eruit komt te zien: er is dus veel keuzevrijheid en aandacht voor details. Wel duurt de plaatsing lang en is het vaak duurder dan prefab.

Prijzen dakkapellen

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel kunnen erg verschillen. Dit ligt aan de afmeting, de aankleding en het soort materiaal dat gebruikt wordt. Zo is bijvoorbeeld een houten dakkapel vaak goedkoper dan een kunststof of polyester variant. Daartegenover staat wel dat kunststof en polyester langer meegaan dan hout. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen van dakkapellen.