Dakwerken Rotterdam

MONTAGE

MONTAGE

De montage van zonnepanelen hangt af van het soort dak dat u heeft.

Heeft u een schuin dak? 

De dakhaken worden vastgeschroefd aan het dakhout. Aan de dakhaken worden geanodiseerde aluminium steunbalken (vakterm: profielen) vastgemaakt met bouten en moeren. Vervolgens worden de zonnepanelen op de steunbalken vastgeschroefd met klemmen.

De bouten en moeren die gebruikt worden zijn van roestvast staal. De dakhaken, klemmen en profielen zijn van aluminium. Dit zorgt voor een lange levensduur.

Wij werken met het zogenaamde ‘schroefsysteem’. Dit systeem zorgt voor stevigheid doordat de dakhaken worden vastgeschroefd aan het dakhout. De panelen liggen daardoor muurvast. Er zijn ook ‘klicksystemen’ op de markt. Bij dit type systeem wordt de dakhaak niet vastgeschroefd aan het dakhout maar wordt de dakhaak alleen aan de panlat gehangen. Sommige aanbieders gebruiken dit systeem omdat het de montage versneld. Het nadeel is echter dat het systeem niet ‘muurvast’ zit en met hevige windstoten schade kan veroorzaken aan uw dak. Dit is de reden dat wij niet werken met deze ‘klicksystemen’ en hebben gekozen voor het schroefsysteem. 

Heeft u een plat dak? 

De montage van zonnepanelen op een plat dak vereist een ander systeem dan de montage op een schuin dak. Op een plat dak worden de zonnepanelen bevestigd op een aluminium constructie waardoor de zonnepanelen op een vlak oppervlak schuin komen te staan. De panelen komen dan in een hoek te staan. Het aantal graden van deze hoek verschilt per situatie. De gehele constructie wordt verzwaard met tegels al ballast.


VRAAG EEN GRATIS DAKINSPECTIE OF OFFERTE AAN!