Dakwerken Rotterdam

schoorsteen

Schoorsteen

Wist u dat lekkage in huis ook door een kapotte schoorsteen kan komen? Door weersinvloeden als vorst, regen en hitte kan het cement van de schoorsteenpijp poreus worden. Regenwater kan dan door scheuren en kieren naar binnen lekken, met alle gevolgen van dien. Laat uw schoorsteen dus niet alleen regelmatig vegen, maar ook aan de buitenkant onderhouden.

Het is belangrijk om de schoorsteen te laten vegen, omdat onverbrande deeltjes die in het rookkanaal blijven hangen zich aan de wand gaan hechten. Deze onverbrande deeltjes zijn het gevolg van een onvolledige verbranding van hout, kolen of olie.

Door de sterke wisseling van kou en warmte kunnen scheuren ontstaan in uw schoorsteen. Bij extreme weersomstandigheden loopt u zelfs het risico dat er stukken van uw schoorsteen waaien, wij van Dakwerken Rotterdam kunnen met speciale middelen deze aanslag verwijderen, waardoor hij weer een schoon uiterlijk heeft.

Vrijwel dagelijks gebeuren er nog ongelukken die te wijten zijn aan de slechte conditie van schoorstenen op de Nederlandse daken.
De brandweer moet regelmatig uitrukken om een schoorsteenbrand te blussen en er vallen nog steeds dodelijke slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging in de woning.
In veel landen om ons heen is het wettelijk verplicht dat uw schoorsteen minimaal 1 x per jaar wordt gecontroleerd. In Nederland is dit niet wettelijk geregeld maar zeker niet minder belangrijk.

Veel van deze ongelukken zijn te voorkomen door goed onderhoud en regelmatige inspectie van uw schoorsteen. Voorwaarde is dan wel dat dit door een deskundige schoorsteen specialist gebeurt aangezien deze gebreken tijdig signaleren.

VOORKOM SCHOORSTEENBRAND​

Door onjuist stookgedrag, bijvoorbeeld door het stoken van nat hout, vormen deze deeltjes een teerachtige en brandbare laag in het rookkanaal, deze laag wordt ook wel creosoot genoemd. De creosoot kan gemakkelijk vlam vatten en kan een schoorsteenbrand veroorzaken.

OVER ROTTERDAMSE DAKWERKEN

Dakwerken Rotterdam heeft al meer dan 35 jaar ervaring in de dakwerkbranche! Dit betekent dat uw klus te allen tijde verricht zal worden door goede en betrouwbare vakmensen met hart voor het vak. Er zijn verschillende mogelijkheden om je dak te vernieuwen. In vele gevallen volstaan kleinere werken, zoals een nieuwe dakbedekking plaatsen, maar soms is de constructie zelf in slechte staat en moet het hele dak vernieuwd worden. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Wij komen naar:

Arnhem, Amersfoort, Almere, Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Leiden, 
Rotterdam, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Zeeland en Zoetermeer

 

Waarom
Dakwerken Rotterdam?


UW SPECIALIST OP HET GEBIED VAN DAKWERKZAAMHEDEN